Mitiska investeert in Eryplast en ondersteunt de groei en de ontwikkeling van diens activiteit “pallet pooling”
30/07/2010

Mitiska nv heeft 1,7 miljoen euro geïnvesteerd in Eryplast (www.eryplast.com) ter gelegenheid van diens fundraising op de Vrije Markt van Brussel. In totaal werden 2,6 miljoen euro opgehaald die zullen aangewend worden ter ondersteuning van de industriële en commerciële ontwikkeling van Eryplast en haar Franse dochteronderneming Pick & Go, actief in “pallet pooling”.

 

Eryplast werd opgericht in 1993 door Dominique Rykers, en plaatste zich als één van de Europese leiders in de productie van plastiek pallets in gerecycleerd materiaal. De onderneming, die beschikt over een originele technologie en gespecialiseerd is in de productie van grote kunststof onderdelen, neemt in Europa de tweede plaats qua palletproductiecapaciteit.

 

In 2009 ontwikkelde Eryplast een nieuw model van pallet, voor de logistieke sector, uitgerust met een "tag" RFID. In 2010 richtte Eryplast een dochteronderneming op in Toulouse, Pick & Go. De doelstelling is het verstrekken van een full service verhuur en beheer van gerecycleerde kunststof pallets (Eryplast pallets), traceerbaar door groepage of RFID. De belangrijkste klanten zijn de industriële ketens, vooral in de voedingssector, en hyper- en supermarkten.

 

 

In deze context, zal de fundraising de onderneming toelaten een aanzienlijke vooruitgang te boeken op het gebied van industriële en commerciële ontwikkeling.

 

"Deze transactie laat Eryplast toe om op grote schaal en voor het eerst in Europa, kunststof pallets te introduceren die zowel op gebied van kwaliteit als prijs kunnen concurreren met de meest gebruikte houten pallets. Wij zijn er trots op dat gerenommeerde investeerders, zoals SRIW en Mitiska geloven in een project dat zowel de specifieke vaardigheden van SRIW op het gebied van milieu als de ervaring van Mitiska in de distributie combineert", aldus Baudouin Dubuisson, voorzitter Raad van bestuur Eryplast.

 

 

"Mitiska is zeer verheugd haar steun te verlenen aan Eryplast, een groeiend en innovatief bedrijf. Bovendien zijn Eryplast en Pick & Go ondernemingen die bijdragen tot duurzame ontwikkeling door het gebruik van gerecycleerde kunststof, wat veel degelijker is dan hout, en door de vermindering van C02 gedurende het gebruik van de pallet", zegt Bernard Raevens, COO Mitiska over deze transactie. "Deze investering toont het belang dat Mitiska hecht aan de ondersteuning van sterke teams en sterke vaardigheden. Eryplast heeft een belangrijke technische expertise op het gebied van kunststof met haar directeur-oprichter, Dominique Rykers, aangevuld door de zakelijke expertise op het gebied van “pallet pooling” door Olivier Pages, directeur van Pick & Go".

 

De verrichting werd mede gestructureerd door Allyum en advocatenkantoor NautaDutilh.