Abli en Mitiska starten bouwwerken Parc Commercial Les Dauphins
07/07/2012

De vastgoedontwikkelaar Abli en de vastgoedpoot van de investeringsmaatschappij Mitiska zijn op 15 juni 2012 van start gegaan met de bouwwerken voor het nieuwe retailpark ‘Parc Commercial Les Dauphins’ te Moeskroen.  De opening ervan is voorzien voor maart 2013. 

 

Het ‘Parc Commercial Les Dauphins’ omvat een retailpark met 22.000 m² winkelruimte, een hotel met 80 kamers en een residentiële ontwikkeling met 48 appartementen.  Abli en Mitiska wisten reeds tal van nationale en internationale winkelketens aan te trekken waaronder Delhaize, H&M, Krëfel, Brantano, Jules, Pizza Hut, Lunch Garden, Escapade,  Action, Yves Rocher, Planet Parfum, Club, Avance, Hans Anders, L&L, Veritas, Camaïeu, Orchestra, Zeb, Hunkemöller, Damart en Bel&Bo.  Met nog een aantal andere retailers zijn gesprekken aan de gang.  Voor het hotel en de residentiële ontwikkeling wordt gezocht naar een partner.

 

Met het project van retailpark is een totale investering gemoeid van 24 mio euro en er wordt gemikt op 200 bijkomende arbeidsplaatsen.

 

________________________________

 

Het Parc Commercial Les Dauphins (genoemd naar het naastliggende stedelijk zwembad ‘Les Dauphins’) wordt opgericht op een terrein van 6ha op de hoek van de Boulevard des Alliés en de Boulevard Industriel, aan de toegangspoort tot het stadscentrum van Moeskroen.  De nieuwe rotonde met ondertunneling die werd aangelegd op de Boulevard des Alliés bezorgt het project een perfecte toegangkelijkheid en visibiliteit.

 

Het retailpark, dat zijn deuren zal openen in maart 2013, kan het best worden omschreven als een winkelcentrum in openlucht met ruimte voor zowel kleinere als grotere handelszaken.  De totale commerciële oppervlakte bedraagt 22.000 m², verspreid over twee verdiepingen en 28 handelszaken.  De eerste verdieping (16.000 m²) is met de tweede verdieping (6.000 m²) verbonden via twee rolpaden, verschillende trappen en een personenlift.  Naast een centrale parking met 340 autostaanplaatsen wordt er nog een bufferparking voorzien met in totaal 200 plaatsen. 

 

De stad Moeskroen vormt met meer dan 53.000 inwoners één van de grotere steden in de provincie Henegouwen.  Door het vandaag erg beperkte winkelaanbod in en rond de stad zijn de inwoners van Moeskroen veelal aangewezen op andere winkelgebieden (zoals Doornik, Kortrijk maar ook Frankrijk).  Het Parc Commercial Les Dauphins heeft de ambitie om de attractiviteit van Moeskroen als winkelstad te versterken en de koopvlucht een halt toe te roepen door het aanbieden van een complementaire handelsmix die ook consumenten van over de Franse grens moet kunnen aantrekken.

 

Het project is mede tot stand gekomen door de constructieve samenwerking met de stad Moeskroen en de Intercommunale I.E.G.

 

Het ontwerp is van de hand van architectenbureau AAVO.  Voornaamste aannemers zijn Willy Naessens (ruwbouw) en TRBA (parking- en grondwerken).  Naast de eigen verhuurdienst is bij de verhuur van de winkelruimten gebruik gemaakt van de diensten van Simons & Walravens.