Mitiska Real Estate bouwt 4 nieuwe winkelprojecten
30/03/2010

Mitiska Real Estate, de vastgoedtak van Mitiska, bouwt momenteel 4 nieuwe winkelprojecten die samen goed zijn voor een winkeloppervlakte van 7.150 m². 

 

In Dilbeek (Ninoofsesteenweg) wordt een nieuwe winkel gebouwd voor Heytens. Langs de Liersesteenweg in Aarschot is Mitiska gestart met de bouw van een vestiging voor Brantano. Voor Zeb, Torfs, Pearl, Cassis en Paprika wordt een nieuw baanwinkelcomplex van 2.235 m² opgericht in Denderleeuw (opening op 3 april). Het is de eerste 'baanwinkel' voor Cassis en Paprika in Vlaanderen. Daarnaast wordt een gewezen magazijn met een oppervlakte van 3.495 m² aan de afrit van de E17 in Zwijndrecht herontwikkeld voor Maxi Zoo (925 m²) en Fun (2.570 m²).  Het gaat hier om de locatie van het vroegere hoofdkantoor van Zoomart.

 

Voorts heeft Mitiska Real Estate meerdere projecten in de pijplijn dewelke verder ontwikkeld zullen worden in de komende maanden. Mitiska Real Estate wenst via zijn projecten een expansieplatform aan te bieden aan retailers en is daarbij steeds op zoek naar nieuwe projectgronden en investeringsopportuniteiten.

 

Mitiska Real Estate wordt geleid door Axel Despriet (ex-GLL Real Estate Partners en ex-Catella) en Jan Du Bois (ex-Cushman).

 

Naast België, waar hoofdzakelijk gewerkt wordt aan de ontwikkeling van perifere retailprojecten, ligt de focus tevens op Oost-Europa. Zo werd voor Roemenië een partnership opgezet met een andere Belgische investeerder die reeds meer dan 10 jaar actief is in de exploitatie van voedingssupermarkten en dito onroerend goed in Roemenië. De joint venture werd opgericht om gezamenlijk te investeren in enerzijds de ontwikkeling van supermarkten en kleinere retailparken en anderzijds de aankoop van afgewerkt en verhuurd winkelvastgoed.